Resomeren…je denkt al snel aan maffia praktijken?

Binnenkort is het mogelijk om naast begraven of cremeren je lichaam te laten oplossen in vloeistof (nadat je bent overleden dan…). Resomeren is nu alleen nog toegestaan bij dieren.

Alkalische hydrolyse, vaak resomeren genoemd, is een techniek waarbij stoffelijke resten van mens of dier onder druk met behulp van kaliumhydroxide worden opgelost in heet water. Na voltooiing van het proces zijn de botten over. Deze worden gedroogd en vermalen tot een wit poeder, dat grotendeels bestaat uit calcium. Dit poeder kan, net als crematie-as, aan nabestaanden worden meegegeven. Naast de botten kan de vloeistof die is gebruikt worden afgevoerd en worden gezuiverd.

Je gedachten bij het oplossen van een lichaam gaat toch als snel naar maffiapraktijken :-). Stel je voor dat een willekeurig persoon zo een resomeer machine kan kopen. Dat kan toch vrij praktisch zijn voor bepaalde beroepsgroepen….

Mocht je resomeren interessant vinden, leg het vast in jouw uitvaartwensen in jouw Xopobox. Dan kunnen jouw nabestaanden het in overweging nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: