71% weet niet of hun partner begraven of gecremeerd wil worden. Leg uitvaartwensen vast.

Veel mensen weten niet of hun partner gecremeerd of begraven wil worden. Hoewel het geen fijn gespreksonderwerp is, is het wel belangrijk om deze en andere wensen rondom je uitvaart te bespreken met je naasten.

Veel mensen vinden het heel erg als ze niet de uitvaart krijgen die ze willen. Ook weet 71% niet of hun partner begraven of gecremeerd wil worden. Daardoor is de kans groot dat je niet de uitvaart krijgt die je wilt. Vooral als je plotseling overlijdt.

Het is dus erg belangrijk om met je naasten te bespreken welke wensen jij rondom je uitvaart hebt en deze ook vast te leggen. Je naasten kunnen dan de uitvaart regelen die jij wilt en je kunt beter op de kosten van een uitvaart letten. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt, dat een kwart van de leden van het panel van de Consumentenbond niet weet wat een uitvaart kost.

Ook als je nog niet helemaal weet wat je wilt, kan Xopobox je helpen toch de uitvaartwensen die je hebt vast te leggen. Vul in ieder geval al in wat je wel weet in ons online uitvaartwensen vragenlijst en voeg een begunstigde toe.  

Hoe meer je van tevoren hebt vastgelegd, hoe makkelijker je het je naasten maakt tijdens het regelen van een uitvaart. Heb je bijvoorbeeld aangegeven dat je een simpele kist prima vindt, dan hoeven zij niet te kiezen tussen deze en een vaak veel duurdere kist van echt hout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: